angol4u

angol4u

Mit olvassak angolul?

Angol-magyar szótár nélkül is lehet olvasni angolul?

2016. március 03. - ptd

Lehet, sőt nagyon hasznos az egynyelvű szótár. Ugyanakkor jól kell választani olvasmányt, a te érdeklődési körödnek megfelelően és a tudásszinthez igazítva. Hol találok nekem való olvasmányt? Milyen szótárt használjak?

books-1149959_1920.jpg

Ha a nyelvtanulásról általában beszélünk sokak számára az idegen nyelven írt olvasott szöveg megértése a legkönnyebb. De ez csupán általánosítás, mert vannak akik épp jobban szeretnek beszélni és halott szöveg alapján szívni magukba a tudást. Mindenesetre az olvasás egy nagyon olcsó és kézenfekvő módja a szókincsfejlesztésnek.

HOGYAN OLVASSUNK ANGOL SZÖVEGET?

Olvasd végig a szöveget, és az ismeretlen szavakat a szövegkörnyezetből kiindulva próbáld értelmezni először. Nagyon jó ha egynyelvű szótárt használsz. Ha túl sok az ismeretlen szó, térj vissza később. Ha online szöveget olvasol a chrome extensiont (bővítmény) sokat segíthet. Erről még írok bővebben, de a lényege az, hogy az ismeretlen szót kiemelve a szövegben, illetve dupla kattintással megkapod a szó definícióját, meghallgathatod a kiejtését. Letölthető itt.

 MIT OLVASSUNK?

Mindent. Olvasd el a sampon vagy bármilyen termék hátulján az angol szöveget. Netezz angolul, érdeklődésednek megfelelően legyen az képregény, recept, hírek vagy egy cikk a bébi elefántról.

Aztán jöhetnek a könnyített olvasmányok angolul. Rengeteg különböző szintű olvasmány közül tudsz választani a Oxford Bookworms sorozatban, és tudsz választani olyat is, amihez hanganyag tartozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angol4u.blog.hu/api/trackback/id/tr528418550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása