angol4u

angol4u

A siker titka

Beszélni szeretnél angolul? Hogyan? 10 kis lépés az angol elsajátításáért

2016. február 22. - ptd
Az út a sikerhez sokszor rögös. A tanulás egy folyamat, ahol kudarcokkal is szembe kell nézni. Sikert, eredményt akkor érünk el ha újra és újra fellálunk és beállunk a rajtvonalhoz.
Figyeljük meg magunkat vagy másokat, hogyan érik el a sikereiket nemcsak  a nyelvtanulás  területén.
possible-953169_1920.jpg

Az igazi nagy sikerekbe hatalmas energiát fektetünk, és nem térítenek le a megpróbáltatások az útról, sőt egy-egy leküzdött nehézség csak még nagyobb lendületet ad. 

Ha van sikerélmény, az szárnyakat ad és észrevétlenül ragad ránk a tudás. Ha ott a görcs, hogy én ezt sosem tudom megtanulni, csak visszatart és egyre elkeseredettebbek leszünk.

Mit csináljak, hogy megtanuljak angolul? Gabriella Wallace a go natural megalkotója szerint az angol nyelvtanulási stratégia a következő. 

 

1. Pozitív gondolkodás

A gondolataid nagyon fontosak. Ha még magadtól is csak azt hallod, hogy "sose fogok megtanulni angolul "akkor nem fogsz gyorsan tanulni a gondolataid sajnos valósággá válnak. Ne a hibáidra, gyengeségeidre fókuszálj! Hinni és bízni kell önmagadban, hogy megtanulj angolul.

 2. Képzeld el, hogy jól beszélsz angolul!

Képzeld el magad a jövőben, hogy milyen lenne az életed ha jól beszélnél angolul . Képzeld el magadat egy hónap, majd egy év múlva. Könnyebb fejlesztened az angolod ha úgy érzed , hogy lehetséges. Miben lenne különböző a napod...chatelnél angolul, lehetne egy másik állásod, angolul néznél mozifilmet esetleg kezedbe vehetnéd a diplomádat, magabiztosabban fejezned ki magadat ha meg kell szólalni angolul...stb.

3Mindennap foglalkozz az angollal!

Legyen az angol a mindennapi rutiod része. Legyen olyan, mint a fogmosás vagy a zuhanyozás. Legyen az csak 15 perc, de az mindennap szokásszerűen. Hanyagoljuk a ma nincs kedvem...nincs is időm kifogásokat . A napi higiéniát se hagyhatjuk ki fáradtságra hivatkozva.:)

4. Öt perc angol legyen kihívás számodra!

15 percet kellene angollal foglalkozni és ebből 5 perc legyen kihívás,ami nem könnyű számodra. Például olvass el egy cikket, könyvet, próbáld megérteni és lefordítani egy dalszöveget, olvass vagy hallgass híreket (BBC, CNN,  vagy akár lehet Peppa pig is:). Csupán 5 perc, nem tart sokáig, de hasznos rászánni.

 5. Írás szabadon

Szabad írás azaz , hogy nem aggódsz amiatt amit írsz, csupán leírod angolul amire gondolsz, bármit. Nézz az órádra s adj magadnak 10 percet és írd le szabadon amire gondolsz, ami eszedbe jut angolul. Ez egy nagyszerű módja az angol gyakorlásának stressz nélkül. Az angolt lehet könnyedén, örömmel tanulni, lehet szórakozás. Senki se fogja látni, csak te. Tartsd meg ezeket az írásokat, mert átnézheted, kijavíthatod később és láthatod, hogy fejlődsz visszatekintve a múlt havi vagy az egy évvel ezelőtti írásaidra. Szerintem ez nagyon izgalmas lehet.

 6. Az angol legyen szórakozás számodra!

Barátkozz angolul beszélőkkel, utazz, olvass, mozizz. Foglalkozz olyannal és olvass olyanokról angolul, ami iránt érdeklődsz. Mi iránt érdeklődsz? szereted a történelmet? szeretsz utazni?szeretsz főzni vagy a sportokat autókat, biciklit, zenét? Sok dolog van amit angolul is felfedezhetsz

7. Segíts másoknak az angol tanulásban!

Ha van lehetőséged segíts másoknak az angolban. Ha segíteni tudsz egy kezdő angolosnak avval te is gyakorolsz. Tanitsd a gyerekeidet angolul! Énekelj nekik angolul, nézzetek angolt, hallgassatok angol mondókákat, ha még picik. 

8. Fogalmazd meg MIÉRT tanulsz angolul!

Nagyon fontos , hogy motivált maradj, hogy tudd miért kell neked az angol. Utazni szeretnél?Olyan munkát szeretnél csinálni, amihez az angol szükséges?Angolul szeretnél tanulni, mert egyszerűen szereted? Már csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomádhoz? Hobbi vagy karrier inkább? Szereted az angolszász kultúrát? Azért tanulsz, mert egyszerűen fejlődni akarsz?

9. Ünnepeld az angolban elért kis eredményeidet!

Fókuszálj arra amit tudsz! Ünnepeld meg a kis dolgokat, ha megértettél egy levelet, ha útba tudtál igazítani egy turistát...bármit, akár milyen kis dolog is az.

10. Légy türelmes és élvezd az utazást !

Az utazás , az út, ami az angol elsajátításához vezet, lehet rögös is. Nem kell mindennek tökéletesnek lenni, a tanulás egy folyamat és a hibáinkból tanulunk. 

További tippek az angol tanulás tanuláshoz:

Hello Tourist - ingyenes angol nyelv gyakorolási ötletek

Mit nézzek angolul?

Mit olvassak angolul?

Angol többszöri nekifutásra

Hogyan tanuljak meg beszélni angolul? 

6 link ahol szórakozva tanulhatod az angolt

 

Angol4u Facebook oldal elérhető itt, melyet a "tetszik" fülre kattintva lehet folyamatosan nyomon követni

A bejegyzés trackback címe:

https://angol4u.blog.hu/api/trackback/id/tr898403518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása