angol4u

angol4u

Hello Tourist

Útbaigazítás angolul

2016. március 01. - ptd

Hogyan gyakoroljuk az angolt ingyen? Természetesen sok-sok alternatíva közül lehet választani az online angol tanuláson keresztül. Rengeteg hasznos ingyenes anyag elérhető az interneten, de ha nem utazunk, és nem vagyunk anyanyelvi beszélőkkel körülvéve hogyan és kivel beszéljünk?

away-1020201.jpgHa nincs sok lehetőséged, hogy angolul beszélj és találkozz olyanokkal, akikkel a közös nyelv az angol, akkor meg kell ragadni minden lehetőséget. Ha nyitott vagy és szeretsz utazni fantasztikus lehetőség a couchsurfing, melynek magyar oldala épp fejlesztés alatt áll, de itt is megismerheted a rendszert: https://www.couchsurfing.com/ A lényege az, ha van rá kapacitásod és fel tudod ajánlani a kanapédat , kérheted , hogy csak anyanyelvi angolul beszélőket fogadj. Így a "tanár" házhoz megy, illetve a kötetlen angol beszélgetés lehetősége előállt. Természetesen ezért cserébe, te is igénybe veheted ezt a szolgáltatást ingyenesen ha külföldre utazol, így neked is sokkal több lehetőséged van az angol használatára, mintha csak a hotelbe kellene bejelentkezned. Ezen az oldalon olvashattok a tapasztalatokról, hogyan lehet angolul tanulni a couchsurfing segítségével. http://couchsurfing.blog.hu/2012/11/14/do_you_speak_english_664#more4905298

De hát, nem mindenkinek van egy szabad kanapéja. Mit tehetnek ők? Nem tudom, ti hogy vagytok, de engem Budapesten számtalanszor megszólítanak turisták, de van olyan is , hogy önkéntesen segítségükre megyek, ha nem tudnak megvenni például egy jegyet. Gondolom nem mindig egyszerű reagálni a kérdésre, de ha veszed a bátorságot és megpróbálsz válaszolni, minden egyes alkalommal könnyebben fog menni. Ha szimpatikus, beszélhetsz is vele, hogy honnan jött, tetszik-e neki Magyarország, stb.

Hasznos kifejezések angolul listát találhatsz , ha beírod a keresőbe az útbaigazítás angolul kifejezést. Természetesen a szépen memorizált kifejezések nem mindig segítenek, de gyakorlattal egyre könnyebben megy. A youtube-on keresgélve sok szituációt találsz asking and giving direction címszót megadva. Itt van egy példa:

 

Problémát okozhat az angol, amerikai vagy más kiejtés megértése, de hát pont ez a lényeg, hogy gyakorolni kell. Meg lehet kérni, hogy ismételje el újra lassabban, és természetesen gesztikulációk és testbeszéd is segít.

Légy nyitott és bátor az angolt használni, a gyakori használat révén egyre könnyebb lesz megszólalni. Merj hibázni az angolban, hogy tudj beszélni angolul!

A bejegyzés trackback címe:

https://angol4u.blog.hu/api/trackback/id/tr558431678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása