Az angol, amerikai recepteket azért kedvelem, mert egyszerűek. Arra gondolok, hogy nem kell mérleget használni, mivel a legtöbb helyen a csésze (cup), a mértékegység, de nem biztos, hogy az angol alapanyagok pontosan megegyeznek a magyarokkal, például eltérőek a lisztek megnevezései .
A Banana Bread-et azért is könnyű elkészíteni, mert csupán pár alapanyag kell hozzá és még meg is mentünk pár darab mársenkisemeszimeg banánt.
Bár kenyérnek nevezik inkább sütinek néz ki. Térhódítása a szódabikarbóna népszerűsítésével kezdődik az 1930as években. Több variáció van, lehet különféle mogyorókkal, dióval feldobni, esetleg cukormázzal bevonni. Ha van pár banán, amit már nem szívesen esztek érdemes kipróbálni például ezt az alapreceptet.
Banana Bread
Ingredients
3 ripe bananas, mashed
1 cup white sugar
1 egg
1/4 cup melted butter
1 1/2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C). Grease a 9x5-inch loaf pan.
Combine bananas, sugar, egg, and butter together in a bowl. Mix flour and baking soda together in a separate bowl; stir into banana mixture until batter is just mixed. Stir salt into batter. Pour batter into the prepared loaf pan.
Bake in the preheated oven until a toothpick inserted in the center of the bread comes out clean, about 1 hour.
Vocabulary:
Ingredients hozzávalók
mashed pépesített (villával összetört)
melted olvasztott
all-purpose flour finomliszt
baking soda szódabikarbóna
loaf pan kenyérsütő forma
batter tészta
Stir into belekever
Pour önt
toothpick inserted in the center of the bread comes out clean
tűpróba, azaz ha a tésztábe szúrt fogpiszkáló tiszta marad
A recept forrása http://allrecipes.com/recipe/241707/joys-easy-banana-bread/